Wyszukiwanie treści
Szukaj

Dobry posiłek w szpitalu – pilotaż

GODZINY WYDAWANIA POSIŁKÓW:
  • Śniadanie: 8:00 – 8:50
  • Dwudaniowy obiad: 12.00 – 12.50
  • Kolacja: ok. 17:00
  • 2 kolacja / posiłek nocny (dla wybranych diet): ok. 20:00
JADŁOSPIS:
  • Jadłospis 22.04.2024- 28.04.2024 roku.

    I- Dieta podstawowa.

    II- Dieta łatwostrawna.

    V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

    VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

    DZIEŃ 22.04.2024

    ŚNIADANIE

    OBIAD

    KOLACJA

    I

    Mleczna z płatkami owsianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka grahamka 1szt

    chleb żytni 80g

    szynka z kurcząt 25g

    jajko gotowane 1szt

    ogórek konserwowy 50g

    pomidor 50g

    Krupnik ryżowy

    bigos

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    budyń z malinami

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 50g

    chleb żytni 80g

    szynka grodziska 25g

    ser porcyjny 1szt-16,67g

    papryka świeża 60g

    sałata 6g

    II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

    II

    Mleczna z płatkami owsianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynka z kurcząt 25g

    jajko gotowane 1szt

    pomidor 50g

    kiełki 4g

    Krupnik ryżowy

    sos mięsno- jarzynowy

    makaron gotowany

    napój owocowy

    budyń z malinami

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka grodziska 25g

    ser porcyjny 1szt-16,67g

    sałata 6g

    II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

    V

    Mleczna z płatkami owsianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynka z kurcząt 50g

    jajko gotowane 1szt

    pomidor 50g

    kiełki 4g

    jogurt owocowy 1szt-150g

    Krupnik ryżowy

    sos mięsno- jarzynowy

    makaron gotowany

    napój owocowy

    budyń z malinami

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka grodziska 50g

    ser porcyjny 1szt-16,67g

    sałata 6g

    II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

    VI

    Mleczna z płatkami owsianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka z kurcząt 50g

    jajko gotowane 1szt

    pomidor 50g

    kiełki 4g

    Krupnik ryżowy

    sos mięsno- jarzynowy

    makaron pełnoziarnisty gotowany

    jogurt naturalny 1szt-200g

    Herbata b/c

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka grodziska 50g

    ser porcyjny 1szt-16,67g

    sałata 6g

    II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

    Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

    DZIEŃ 23.04.2024

    ŚNIADANIE

    OBIAD

    KOLACJA

    I

    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb żytni 80g

    kiełbasa z pieca 25g

    miód 1szt- 25g

    pomidor 50g

    roszponka 6g

    Rosolnik z lanym ciastem

    kotlet schabowy

    surówka z warzyw mieszanych

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 50g

    chleb żytni 80g

    polędwica drobiowa 25g

    ser żółty 50g

    ogórek świeży 60g

    kiełki 4g

    II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

    II

    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynkowa wieprzowa 25g

    miód 1szt- 25g

    pomidor koktajlowy50g

    roszponka 6g

    Rosolnik z lanym ciastem d.

    schab gotowany

    sos pomidorowy

    szpinak mrożony gotowany

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    polędwica drobiowa 25g

    ser homo 50g

    sałata 6g

    kiełki 4g

    II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

    V

    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynkowa wieprzowa 50g

    miód 1szt- 25g

    pomidor koktajlowy50g

    roszponka 6g

    jogurt naturalny 1szt-200g

    Rosolnik z lanym ciastem d.

    schab gotowany

    sos pomidorowy

    szpinak mrożony gotowany

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    ser owocowy 1szt-150g

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    polędwica drobiowa 50g

    ser homo 50g

    sałata 6g

    kiełki 4g

    II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

    VI

    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynkowa wieprzowa 75g

    pomidor koktajlowy 50g

    roszponka 6g

    Rosolnik z lanym ciastem d.

    schab gotowany

    sos pomidorowy

    szpinak mrożony gotowany

    ziemniaki gotowane

    sok buraczany 1szt-300ml

    Herbata b/c

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    polędwica drobiowa 50g

    ser homo 50g

    sałata 6g

    kiełki 4g

    II kolacja- jogurt naturalny 1 szt-200g

    Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

    DZIEŃ 24.04.2024

    ŚNIADANIE

    OBIAD

    KOLACJA

    I

    Zupa mleczna z makaronem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka grahamka 1szt

    chleb żytni 80g

    pasztet 70g

    ser topiony 22,5g

    ogórek kiszony 50g

    papryka świeża 60g

    Ziemniaczana

    filet z kurczaka gotowany

    sos potrawkowy

    ryż na sypko

    marchew z groszkiem mrożona gotowana

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 50g

    chleb żytni 80g

    szynka złota z indyka 25g

    ser prymus smakowy 100g

    mix sałat z fasolą 60g

    kiełki 4 g

    II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

    II

    Zupa mleczna z makaronem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynka szlachecka 25g

    dżem 1szt- 25g

    pomidor 100g

    sałata 6g

    Ziemniaczana d.

    filet z kurczaka gotowany

    sos potrawkowy

    ryż na sypko

    marchew mrożona gotowana

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka złota z indyka 25g

    ser prymus naturalny 100g

    mix sałat 12g

    kiełki 4g

    II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

    V

    Zupa mleczna z makaronem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynka szlachecka 50g

    dżem 1szt- 25g

    pomidor 100g

    sałata 6g

    jogurt owocowy 1szt-150g

    Ziemniaczana d.

    filet z kurczaka gotowany

    sos potrawkowy

    ryż na sypko

    marchew mrożona gotowana

    napój owocowy

    budyń z czarną porzeczką

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka złota z indyka 50g

    ser prymus naturalny 100g

    mix sałat 12g

    kiełki 4g

    II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

    VI

    Zupa mleczna z makaronem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka szlachecka 75g

    pomidor 100g

    sałata 6g

    Ziemniaczana d.

    filet z kurczaka gotowany

    sos potrawkowy

    ryż na sypko

    marchew mrożona gotowana

    kefir 1szt-250g

    Herbata b/c

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka złota z indyka 50g

    ser prymus 100g

    mix sałat 12g

    kiełki 4g

    II kolacja-sok pomidorowy 1szt-330ml

    Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

    DZIEŃ 25.04.2024

    ŚNIADANIE

    OBIAD

    KOLACJA

    I

    Zupa mleczna z kaszką manną

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb żytni 80g

    salceson 25g

    ser tartar 1szt-20g

    ogórek świeży 60g

    papryka świeża 60g

    Zupa pieczarkowa

    gulasz wieprzowy

    buraki gotowane

    kasza bulgur gotowana

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 50g

    chleb żytni 80g

    sałatka z makaronu i kurczaka

    sałata 6g

    II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

    II

    Zupa mleczna z kaszką manną

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynkowa wieprzowa 25g

    ser tartar- 1szt-20g

    roszponka 6g

    jabłko 150g

    Zupa koperkowa z ziemniakami

    gulasz z jarzynami d.

    kasza orkiszowa gotowana

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka z kurcząt 50g

    miód 1szt- 25g

    pomidor 50g

    sałata 6g

    II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

    V

    Zupa mleczna z kaszką manną

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynkowa wieprzowa 50g

    ser tartar- 1szt-20g

    roszponka 6g

    jabłko 150g

    jogurt naturalny 1szt-200g

    Zupa koperkowa z ziemniakami

    gulasz z jarzynami d.

    kasza orkiszowa gotowana

    napój owocowy

    ser owocowy 1szt-150g

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka z kurcząt 75g

    miód 1szt- 25g

    pomidor 50g

    sałata 6g

    II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

    VI

    Zupa mleczna z kaszką manną

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynkowa wieprzowa 50g

    ser tartar- 1szt-20g

    roszponka 6g

    jabłko 150g

    Zupa koperkowa z ziemniakami

    gulasz z jarzynami

    kasza bulgur gotowana

    kisiel z jabłkiem b/c

    Herbata b/c

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka z kurcząt 75g

    pomidor 50g

    sałata 6g

    II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

    Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

    DZIEŃ 26.04.2024

    ŚNIADANIE

    OBIAD

    KOLACJA

    I

    Mleczna z ryżem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka grahamka 1szt

    chleb żytni 80g

    pasta z tuńczyka 60g

    jajko gotowane 1szt

    pomidor 50g

    ogórek konserwowy 50g

    szczypiorek 2g

    Brokułowa

    ryba smażona

    surówka z kiszonej kapusty

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 50g

    chleb żytni 80g

    ser homo 100g

    dżem 1 szt- 25 g

    mix sałat 12g

    II kolacja- tubka owsiana 1szt- 170g

    II

    Mleczna z ryżem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 130g

    ser twarogowy 70g

    jajko gotowane 1szt

    pomidor 50g

    kiełki 4g

    Brokułowa d.

    ryba gotowana

    sos cytrynowy

    marchew mrożona gotowana

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    ser homo 100g

    dżem 1szt- 25g

    mix sałat 12g

    II kolacja- tubka owsiana

    1szt-170g

    V

    Mleczna z ryżem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 80g

    szynka grodziska 25g

    ser twarogowy 70g

    jajko gotowane 1szt

    pomidor 100g

    kiełki 4g

    jogurt owocowy 1szt-150g

    Brokułowa d.

    ryba gotowana

    sos cytrynowy

    marchew mrożona gotowana

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    budyń

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    blok szynkowy 25g

    ser homo 100g

    dżem 1szt- 25g

    mix sałat 12g

    II kolacja- tubka owsiana

    1szt-170g

    VI

    Mleczna z ryżem

    kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka grodziska 25g

    ser twarogowy 70g

    jajko gotowane 1szt

    pomidor 100g

    kiełki 4g

    Brokułowa d.

    ryba gotowana

    sos cytrynowy

    marchew mrożona gotowana

    ziemniaki gotowane

    jogurt naturalny 1szt- 200g

    Herbata b/c

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    blok szynkowy 50g

    ser homo 100g

    mix sałat 12g

    II kolacja- sok pomidorowy

    1szt-330ml

    Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

    DZIEŃ 27.04.2024

    ŚNIADANIE

    OBIAD

    KOLACJA

    I

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb żytni 130g

    mielonka turystyczna 50g

    ser porcyjny 1szt- 16,67g

    pomidor 50g

    roszponka 6g

    Pomidorowa z makaronem

    schab gotowany

    sos pietruszkowy

    fasolka szparagowa mrożona gotowana

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 50g

    chleb żytni 80g

    szynka złota z indyka 25g

    ser żółty 50g

    ogórek zielony 60g

    papryka świeża 60g

    II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

    II

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 130g

    szynka szlachecka 50g

    ser porcyjny 1szt- 16,67g

    pomidor koktajlowy 50g

    roszponka 6g

    Pomidorowa z makaronem d.

    schab gotowany

    sos pietruszkowy

    szpinak mrożony gotowany

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka złota z indyka 25g

    sałatka jarzynowa d. 100g

    sałata 6g

    II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

    V

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    bułka pszenna 1szt

    chleb pszenny 130g

    szynka szlachecka 75g

    ser porcyjny 1szt- 16,67g

    pomidor koktajlowy 50g

    roszponka 6g

    jogurt naturalny 1szt-200g

    Pomidorowa z makaronem d.

    schab gotowany

    sos pietruszkowy

    szpinak mrożony gotowany

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    budyń z malinami

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    szynka złota z indyka 50g

    sałatka jarzynowa d. 100g

    sałata 6g

    II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

    VI

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka szlachecka 75g

    ser porcyjny 1szt- 16,67g

    pomidor koktajlowy 50g

    roszponka 6g

    Pomidorowa z makaronem d.

    schab gotowany

    sos pietruszkowy

    szpinak mrożony gotowany

    ziemniaki gotowane

    sok buraczany 1szt-300ml

    Herbata b/c

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynka złota z indyka 50g

    sałatka jarzynowa d. 100g

    sałata 6g

    II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200 g

    Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

    DZIEŃ 28.04.2024

    ŚNIADANIE

    OBIAD

    KOLACJA

    I

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb żytni 130g

    kiełbasa żywiecka 25g

    dżem 1szt-25g

    ogórki kwaszone 50g

    pomidor 100g

    szczypiorek 2g

    Zupa wiedeńska

    galantyna wieprzowa

    sos koperkowy

    brukselka mrożona gotowana

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 50g

    chleb żytni 80g

    ser twarogowy 70g

    jajko gotowane 1szt

    papryka konserwowa 50g

    mix sałat 12g

    II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

    II

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 130g

    szynkowa wieprzowa 25g

    dżem 1szt-25g

    pomidor 100g

    kiełki 4g

    Zupa wiedeńska

    galantyna z szynki

    sos koperkowy

    buraki gotowane

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    ser twarogowy 70g

    jajko gotowane 1szt

    mix sałat 12g

    II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

    V

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 130g

    szynkowa wieprzowa 50g

    dżem 1szt-25g

    pomidor 100g

    kiełki 4g

    jogurt naturalny 1szt-200g

    Zupa wiedeńska

    galantyna z szynki

    sos koperkowy

    buraki gotowane

    ziemniaki gotowane

    napój owocowy

    budyń z czarną porzeczką

    Herbata

    masło porcyjne 15g

    chleb pszenny 100g

    ser twarogowy 70g

    jajka gotowane 1szt

    zielonogórska 25g

    mix sałat 12g

    II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

    VI

    Kawa zbożowa

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    szynkowa wieprzowa 75g pomidor 100g kiełki 4g

    Zupa wiedeńska

    galantyna z szynki

    sos koperkowy

    buraki gotowane

    ziemniaki gotowane

    sok pomidorowy 1szt- 330ml

    Herbata b/c

    masło porcyjne 15g

    chleb razowy 130g

    zielonogórska 25g

    ser twarogowy 70g

    jajko gotowane 1szt

    mix sałat 12g

    II kolacja- jabłko 1szt- 150g

    Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

     

     

POSIŁKI:

2,238 total views, 2 views today